Kirjad iseendale

Mõtteid täis paber seisab mul ees,
erinevaid tundeid südame sees.
Vanad tolmunud kirjad korjasin ma üles,
need justkui tuhmunud lilled mu süles.

Kuid siis hetkeks mõtlen vaid,
nendest lugudest midagi ilusat ma sain.
Pole tähtsust sel ruumil ega ajal,
sest need on mu kirjad iseendale.

pühapäev, 11. september 2016

Mis huvitab tänapäeva noort?

Meid ümbritsevas  maailmas on palju noori inimesi kes on erinevate hobide ja huvidega. Kõik tahavad kunagi kusagile jõuda vastavalt oma teadmistele ja oskustele valivad noored enamasti hobid. Mis siis huvitab tänapäeva noort?
Tänapäeva noored on väga avameelsed. Nad ei karda avaldada oma arvamust. Mõnele noorele, kellel on kaasasündinud hea rääkimisoskus, meeldib näiteks osaleda võistlustel. Teistele noortele inimestele meeldib jällegi vaikselt istuda ja kirjutada. Paljud inimesed  väidavad, et neil on elust  villand ja neil pole ühtegi  huviala millega tegelda. See pole tegelikult tõsi. Inimene ei saa elada kui tal pole midagi mille nimel elada. Kõigil on kasvõi tibatillukene hobi mille külge klammerduda kümne küünega ja millega tegeleda on võimalik.
Minu tuttavate seas on palju erinevaid isiksusi, palju erinevaid hobisid. Neil kõigil on olemas oma hobi ja nad on kõik andunult asja juures. Millega siis noored tegelevad ikkagi?
Võtame näiteks minu. Olen täies elujõus noor tüdruk. Minu hobid on sportimine, kirjutamine jms. Mul ei ole kunagi igav, nii ei saa lihtsalt olla, sest tegevusi on palju mida on teha. Olen nüüdseks pühendunud kõige rohkem aega oma oskuste arendamisele, sest elus võib neid vaja minna. Huvitab mind, nagu minu sõprugi muusika kuulamine, kirjutamine ja näitlemine vms. Nagu enamik noortest ei suuda ma enam kodus nelja seina vahel olla, kui kuskil midagi toimub, tahan ma kohe kaasa lüüa, juba seepärast et, saan kogemuse võrra rikkamaks ning uusi oskusi mida saan kunagi kasutada.
Lõpetuseks  arvan ma et noortele inimestele, olgu nad mis tahes huvidega, meeldib kõigile nendest sõpradega lõbudseda ja vahepeal ka lihtsalt üksi mõelda oma elust ja sellest kuidas seda paremaks muuta. :)

pühapäev, 4. september 2016

Virtuaalmaailma võlu ja viletsus

Reaalses maailmas võlub ju inimesi looduse kaunidus, lumerohke talv, lindude laul ja sinakas taevas. Aga mis võlub meid virtuaalmaailmas?
   Kõik tundub virtuaalmaailmas lihtsam. Miljoni võib teenida ühe koodi trükkimisega. Kui tegelaskuju arvutis mõnes mängus ära sureb, saab mängu uuesti alati alustada.
   Virtuaalmaailmas võlub meid see, et me ei saa haiget. Näiteks sõjamängudes  tulistatakse tegelaskuju pihta, visatakse granaate. Pärismaailmas on lood teisiti. Pärismaailmas sureb inimene juba ühe lasu tõttu, juhul kui inimest päästa ei õnnestu. Inimesed, kes on palju arvutis ei pruugi enam teistega suhelda osata. Neil tekib tunne, et ka reaalsuses saab valesti öeldud lause mida öeldi ära kustutada aga see ei ole sugugi nii.  Kui liiga kaua virtuaalmaailmas aega veeta võib tekkida tunne, et elu ongi nii lihtne. Kuid see ei ole nii.
  Virtuaalmaailm võlub meid oma lihtsuse ja süütusega, aga sellest võib väga  kergesti sõltuvusse jääda ja kui on juba sõltuvus, siis tuleb ka välja ohud, mis pole seotud sõltuvusega.
Kõigile võiks ka südamele panna  seda, et olge virtuaalmaailmas viisakad, vaadake ennem mida te kuskile postitate. Sest võibolla mõni solvang oma sõbrale, võib teha väga haiget. Mis sest et, võibolla oled sa selle sõnumi nüüdseks juba kustutand aga sõbrale jääb see siiski meelde. Nii et olege viisakad virtuaalmaailmas!
Aitäh kes viitsisid seda lugeda :)