Kirjad iseendale

Mõtteid täis paber seisab mul ees,
erinevaid tundeid südame sees.
Vanad tolmunud kirjad korjasin ma üles,
need justkui tuhmunud lilled mu süles.

Kuid siis hetkeks mõtlen vaid,
nendest lugudest midagi ilusat ma sain.
Pole tähtsust sel ruumil ega ajal,
sest need on mu kirjad iseendale.

reede, 7. august 2020

Sõnadel on jõud!

Vaikuses tasa, 
keegi liigub ringi,
nähtamatu tundub kõik,
mul vaid aken avanes.

Mustas pimeduse hetkes,
kostus, vaid vaikne muusika-
sel ajahetkes.

Püüan aru saada, 
mis toimuma nüüd hakkab,
kuid keegi kuskil hõikab.
Vaikuses muutuda võib kõik-
Iga mõte, iga tegu, iga soov...
sest SÕNADEL ON JÕUD!

Hei!

Iga inimene väljendab ennast erinevalt, mõni joonistab, mõni laulab, mõni teeb sporti, ja mõni võib rääkida erinevates situatsioonides üsna filosoofiliselt jms. 

Rääkimine on miski, mida tehakse  loomulikust intelligentsist, mida kasutatakse iga päevaselt, ilma, et selle üle põhjalikumalt mõeldakse. Aga see, kuidas mõni väike sõna võib niipalju muuta ja samapalju ka haiget teha- see paneb ikka mõtlema, sest igal teol on oma tagajärg/mõju. Alles hiljuti lugesin ma uudistest postitust, kus noor peale aastastepikkust kiusamist endalt 19-aastaselt elu võttis.

 Võib-olla oli ka see üks põhjus, miks ma just sellest teemast kirjutan. ( seda saate ka ise lugeda allolevat lingilt) (https://epl.delfi.ee/uudised/aastatepikkune-kiusamine-vottis-heldin-noolelt-elu-ma-arvan-et-minu-minevikust-on-saanud-minu-olevik-ja-tulevik?id=90587617&fbclid=IwAR38GfmqJA3XVXF6oawxAFsusCAKjDLF9MWdGu6JbIOETZLGYNcEaLg9Nik). See on üsna kurb, kuidas kõik võib ühekorraga võtta nii traagilise pöörde.

Muidugi positiivsed laused aitavad igas keerulises olukorras. Üks väike hea sõna, lohutus või toetus võib inimese tundeid ja emotsioone, keerulises olukorras kõvasti aidata- positiivne sõna võib aidata keeruliselt olukorrast välja tulla ja motiveerida samaaegselt. 
(Kedagi tunnustades väikse teo tegemisel anname julgust veelrohkem ja paremini tegutseda jpms.)

Vastupidiselt positiivsetele sõnadele on negatiivsetel sõnadel palju  suurem jõud ( oleneb situatsioonist, ning mõnikord võib see väga halvasti lõppeda,  nagu võib lugeda sellest artliklist, millest eespool juttu on).  Nt  pidevalt oma negatiivseid mõtteid st rahulolematust mõne teo tegemisel, mida viib läbi nt sinu enda sõber või sõbra tuttav või ükskõik kes, võib sõbra panna tundma negatiivselt, st kui oled nt oma sõbra tegevuse hukkamõistnud. Sest "MAHA TEGEMINE" pole kunagi kõige parem lahendus.
Ühe halva ütlemisega võid inimese terve päeva ära rikkuda  ning isegi teotahte kaotada.
Vahel aga võib mõne otsekohene ütlemine vea tegemisel omada ka positiivset mõju, mistähendab, et see võib panna inimese enda teguvust parandama. Oleneb siiski jällegi situatsioonist.

Tahaksin südamele panna, et palun mõelge, mida te kellegile öelda tahate ( erinevates situatsioonides),  sest sõnadel võib olla väga suur jõud. St näiteks, et mõne tegevuse käigus  kohe esimese asjana ühe õela kommentaariga pommitamine, oma  sõbra või kellegi teise suunas- Kas see  on tegelikult see, mida sa tegema peaksid?

Aitäh lugemast!