Kirjad iseendale

Mõtteid täis paber seisab mul ees,
erinevaid tundeid südame sees.
Vanad tolmunud kirjad korjasin ma üles,
need justkui tuhmunud lilled mu süles.

Kuid siis hetkeks mõtlen vaid,
nendest lugudest midagi ilusat ma sain.
Pole tähtsust sel ruumil ega ajal,
sest need on mu kirjad iseendale.

reede, 29. detsember 2017

Noorteka nääriöö

Alles lõppesid jõulud kui varsti on käes näärid, seepärast toimuski eile Paide noortekeskuses Noorteka nääriöö, mis oli üsna üsna lahe. Eriti meeldisid mulle isiklikult Noorteka nääriööd külastanud näärivana ja tema kaks abilist, kes tõid naeratuse suule oma muhetate naljadega ka  noortekas olnud noortele. Muidugi toimus seal ka palju huvitavat veel alates näitlemisest kuni Su nägu kõlab tuttavani välja, mille võitaks osutus meeskond kes esitas Helen Adamsoni lugu "Sing it", mis rääkis kiusamisest, ja muidugi anti ka eripreemiaid, ja hea oli see, et Su nägu kõlab tuttavalt kaotajaid ei olnud, seega said kõik osalejad ühe sooja käepigistuse, et nad julgesid üldse midagi teha.
  Aga kui päris algusest alustada siis kõik algas siiski kella nelja paiku Cool Tuuri koosolekuga, kus mängiti meeskonnamänge, ning kus pandi proovile meeskond ise. Mulle isiklikult meeldis mäng, kus pidi terve meeskonna teisele poole sood saama, kui kasutada oli ainult kuus räätsa, (meil siis kuus paberit), kuigi alguses tundus see üsna keeruline aga siiski saime ilusti hakkama. kindlasti pani mind ka mõtlema ülesanne, kus pidi saama pulga maha nii, et mitte keegi midagi ei räägi. Keeruline oli, aga hakkama saime. 


Meeskonnatöö juures oli näha, seda kui palju tegelikult üksteist usaldatakse ja kui palju ollakse suutelised omavahel suhtlema. Kui praegu veel omavahel suhtlemine nii hea ei olnud, siis loodan et, varsti nii juhtub.  Seda oli hästi näha selles esimesena nimetatud ülesandes. Kui meeskonnamängud mängitud saime asuda Noorteka nääriöö juurde, mis algas kella kuuepaiku.
   Alustati sellest, et kõigepealt pandi reeglid paika, mida kõik siis pidid sel ajal kui Noorteka nääriööl oldi jälgima. Peale seda rääkisin natukene aega mina, oma luuletustest ja sellest kui kaua ma olen sellega juba tegelenud, ning  samal ajal kui mina ja mu sugulane riideid vahetama läksime, et esineda peale paari mängu Etendusest "Armastus kolme apelsini vastu" ühe tseeniga ehk nõela looga, mis oli ka ühtlasi kõige naljaks osa meie endiarust selles etenduses, mängiti meeskonnamänge. Peale seda kõike jagati noored rühmadesse ja saadeti majas olevatesse punktidesse ülesandeid täitma, ülesandeid tuli teha suures saalis spordisaalis kui ka köögis. Seekord aitasin ka mina läbi viia ühte töötuba, meie töötoa teemaks oli näitlemine, ja seda kõike tegin ma  muidugi koos väga tubli abilise noorsootöötaja Reimaga. Olime Reimaga eelnevat ülesanded välja mõelnud  teemadeks olid: jõulud, näärid ja tuleviku noortekas, minu arust kukkusid kõigil antud ülesanne eriti hästi välja, oli nii etüüd, pantomiimis etendus kui ka viimasena räppides mängitud etendus. Mul on hea meel eriti selle üle, et noored on julged oma fantaasiat kasutama. Ja seda  oli tõesti väga hästi näha. Muidugi oli neid keda pidi natukene aitama, aga muidu olid kõik tublid, kui arvestades seda, et aega oli neil vaid pool tundi midagi välja mõelda.
Pärast sai ka etendusi näha, ja kordamisele tuli lugu räppides.
Õhtul esines ka mustkunstnik, kes pani oma trikkidega, vähemalt mind mõtlema selle peale, kuidas ta seda teeb? Aga see eest oli see tõesti vahva ja üsna huvitav.
Mina ütlen omalt poolt suur suur aitäh, et te mind sinna kaasasite, oli väga äge! 😀

reede, 15. detsember 2017

Jõuluaeg on imeline

Pea nädala pärast on käes jõulud, Juhuuu!
🎅🎅🎅

Vaikselt hämaruses kõnnib keegi,
müts punane, kuubki samat värvi.
Lapsed kuuse all on reas
luuletused kõigil peas.
Tuppa astub jõulumees,
nägu rõõmus kõigil ees.

Paar päeva võiks öelda et, peaaegu nädal aega tagasi saime klassiga jõuluvanalt kirja, esmapilgul tundus see kuidagi imelik, mis mõttes jõuluvana tõi meile kirja? Kuid...
Käes detsember, jõulude aeg. Minu üks lemmikumaid kuid aastas, peale suve muidugi mõista.
Mõtiskleme natukene selle üle mida tähendavad jõulud minu jaoks?
See on küll üsna raske küsimus, sest pole ammu jõule tähistanud, päris mitu aastat, pigem on olnud näärid see aeg kus olen saanud näärivana poolt kingi. Aga kindlasti on jõuludele eelnev aeg ning üle üldse detsember aeg, kus on liikvel niiöelda päkapikud. Imeline aeg, kus olen saanud ka ise päkapiku mängida.
Saladuskate all võin ma öelda et, alles hiljuti mängisin ma väikest päkapiku paarile inimesele, võimalik, et põhjus oli see et, tahtsin näha nende inimeste rõõmu ning väikest naeratust väikeste asjade üle, sest nagu kunagi keegi ütles "Tundke rõõmu iga väiksema teo üle, mida sulle tehakse või mida sa ise kellelegi teed!" Need inimesed, kes said kommi, said ka kirja ühes, mis kõlas nõnda.

Olen väike päkapikk,
eile jälgisin ma Sind!
Otsisin ma sinu sussi,
kuid asi läks üsna tuksi!
Läksin reipalt sammul poodi,
kujutad ette mismoodi
leidsin nüüd ma üles Sinu!
Tean, et oled olnud hea,
seda meeles sa nüüd pea:
Sind märkas väike päkapikk.

Sinu väike päkapikk

Kindlasti on see Aeg, kus veedetakse palju aega koos oma lähedastega, tehes nendega midagi toredat. Näiteks ehtides kuuske lõpetades üksteisele kinkide tegemisega. See on aeg, millal saab maailma parimat toitu. Mmm- verivorst ja hapukapsas ning muidugi ei sa mainimata jätta piparkoogid, ainult nädalake veel ja käes ongi Jõulud!
🌲☃

Jõuluaeg on imeline! 😊
Aitäh!